Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Kleine kwalen bij honden en katten" by Jan Gajentaan & Nazli Kreft - van den Kieboom # Book PDF Kindle ePub Free

Kleine kwalen bij honden en katten

πŸ“˜ Read Now     πŸ“₯ Download


eBook details

  • Title: Kleine kwalen bij honden en katten
  • Author : Jan Gajentaan & Nazli Kreft - van den Kieboom
  • Release Date : January 03, 2014
  • Genre: Medical,Books,Professional & Technical,
  • Pages : * pages
  • Size : 723 KB

Description

Wat doe je aan een ingeslikte naald bij een hond of kat? Hoe behandel je een pijnlijke gebeurtenis als een gebroken nagel? En verrassend: ook onze huisdieren kunnen last hebben van wagenziekte en wintersportproblemen.


Vaak zijn de kwalen die in dit boek besproken worden medisch gezien niet erg belangrijk, maar voor de patiΓ«nt (en de eigenaar) des te meer. Vaak zijn het kwalen die niet zo urgent zijn, maar die wΓ©l om een oplossing vragen. De dierenarts moet op de meest uiteenlopende vragen snel een professioneel antwoord klaar hebben. Maar aan de eerstelijnsproblematieken wordt tijdens de opleiding en in nascholingsprogramma's vaak onvoldoende aandacht besteed. Ook de dierenartsassistent en de praktijkreceptioniste zullen in dit boek antwoorden vinden op veel via de telefoon of aan de balie gestelde vragen door eigenaren van honden en katten.


Kleine kwalen bij honden en katten behandelt in 100 hoofdstukken kleine (en soms wat grotere) kwalen die alle volgens een vast stramien worden besproken: etiologie en pathogenese, waarmee komt de eigenaar?, anamnese, onderzoek, differentiaaldiagnose en cave, behandeling en beleid, preventie en voorlichting. Hierdoor is het een overzichtelijk, praktijkgericht boek, dat onder handbereik in de spreekkamer van de dierenarts hoort te liggen.


Jan Gajentaan groeide op in de eerstelijnsgezelschapsdierenpraktijk van zijn vader, die, als een van de eerste dierenartsen in Nederland uitsluitend kleine huisdieren behandelde. Hij werkte als eerste- en tweedelijns gezelschapsdierenpracticus, aanvankelijk in Amsterdam en daarna in Eugene, Oregon, in de Verenigde Staten. Van 1983 tot 1996 was hij hoogleraar geneeskunde van gezelschapsdieren in Utrecht.


Nazli Kreft - van den Kieboom studeerde af in Utrecht in 1987. Nazli had tien jaar een eigen gezelschapsdierenpraktijk in Breda. In 1997 nam zij een praktijk over in Marbella in Spanje. Nu heeft zij een gezelschapsdierenpraktijk in Estepona aan de Spaanse zuidkust.


Download Books "Kleine kwalen bij honden en katten" PDF ePub Kindle